Is jouw product toch niet naar wens?

Ruilen en retourneren

Ben je toch niet helemaal tevreden met je aankoop? Bij BonBlue doen wij er alles aan om je tevreden te stellen. Zo doen wij ons best om er achter te komen wat het precies is dat je wel zoekt en komen met een goed passend alternatief.

Retourneren van je webshop bestelling

Via de BonBlue webshop kan je, zonder het persoonlijk advies van een verkoper, een product bij je thuis laten bezorgen of afhalen in de showroom. Daarom kan je bij een aankoop op www.bon-blue.com  een product zonder opgave van reden binnen 7 dagen na levering nog retour melden.

Je mag een bestelling via de website bekijken of het product aan je verwachting voldoet. Je hebt dan 7 dagen de tijd om het product weer terug te sturen of in de showroom af te geven. Je mag met het product hetzelfde doen als wanneer je iets in de winkel koopt. Je mag het product uitproberen, maar niet echt in gebruik nemen. Bekijk het product zoals je dat ook in de winkel zou doen. Haal het product netjes uit de doos, zodat de verpakking heel blijft. 


Voorbeelden:

  • Stofzuiger: Haal de stofzuiger uit de doos, bekijk hem van alle kanten, maar ga er niet de woonkamer mee stofzuigen.
  • Frituurpan: Je kunt een frituurpan van alle kanten bekijken, maar je kunt hierin niet frituren als je deze nog wilt retourneren.
  • Waterkoker: Je mag het apparaat aan en uit zetten, maar niet met water erin een paar keer aanzetten in je huis.

Een product retourneer je compleet, in nieuwstaat en, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking.

Een product voldoet niet (volledig) aan de retourvoorwaarden als:

  • Het product niet compleet is zoals geleverd in de doos
  • De verpakking of het product onnodig beschadigd is
  • Het product meer gebruikt is dan nodig was om het te kunnen beoordelen (bekijken of proberen).

Indien je meer hebt gedaan dan nodig was om het artikel te kunnen beoordelen zal BonBlue een waardevermindering van het product bij je in rekening brengen en/of de kosten die nodig zijn om het product weer te kunnen verkopen. 

Werkt het apparaat niet goed? Dat valt onder de wettelijke garantieregeling. Wij helpen je dan met reparatie/vervanging.


Artikel terug brengen naar de showroom

Wanneer je besluit jouw product te retourneren ontvangen we die graag retour bij de BonBlue showroom. Je krijgt het aankoopbedrag, teruggestort op je bankrekening. Kosten die je hebt gemaakt voor aanvullende dienstverleningen die zijn uitgevoerd, zoals inbouwen van apparatuur, ontvang je niet retour. Komt het  niet uit om het artikel zelf te retourneren in de winkel of is het product te groot ? Neem contact op met BonBlue om een retourafspraak te maken. De kosten die hieraan verbonden zitten verschillen per product. Informeer naar de mogelijkheden.

Wat kun je niet ruilen of retourneren?

Sommige producten kunnen niet retour gestuurd of geruild worden zoals een servicedienst waarvan gebruik is gemaakt. Artikelen die vanwege de hygiëne niet geruild kunnen worden (als deze producten geseald zijn en de seal is verbroken) zijn hoofdtelefoons, stijl- en krultangen, tandenborstels, scheer-, of epileerapparaten waarvan de verpakking is geopend.

Ruilen van artikelen gekocht in de showroom

In onze showroom voorzien wij jou van persoonlijk advies. Toch kan het voorkomen dat je niet tevreden bent over het gekochte apparaat. Dat vinden wij vervelend en daar willen we je graag bij helpen. Is je apparaat technisch niet in orde? Dan valt dit onder de garantieregeling en helpen we je graag met een passende oplossing. Binnen 7 dagen kun je altijd komen ruilen, mits het product aan de bovenstaande voorwaarden voldoet. Graag ontvangen wij het apparaat in de originele verpakking retour